Reklama
 
Blog | Petr Staníček

Hradní Hurvínek a hybatelná hlasovadla

Taky máte někdy dojem, že jste se ocitli v prapodivném Kocourkově, kde se dějí věci, které se snad ani dít nemohou? Já až podezřele moc často. V poslední době se nejvíc divím, proč vlastně máme 200 poslanců, když podle všeho by tam vlastně mělo sedět všeho všudy pět bezduchých panáků vybavených patentovaným strojním hlasovadlem na dálkové ovládání.

Slib poslance a senátora zní: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Ústava ČR, čl. 26, odst. 3

Ten poslanec, který bude hlasovat v nesouladu s rozhodnutím poslaneckého klubu, se v podstatě dostává mimo barvy sociální demokracie.

Reklama

Jiří Paroubek, předseda ČSSD

(1) Vláda je odpovědna Poslanecké sněmovně.
(2) Předsedu vlády jmenuje prezident republiky a na jeho návrh jmenuje ostatní členy vlády a pověřuje je řízením ministerstev nebo jiných úřadů.

Ústava ČR, čl. 68

Premiér Mirek Topolánek ve čtvrtek odpoledne představil prezidentu republiky složení nové vlády. [Prezident republiky] Václav Klaus ale takový kabinet jmenovat odmítl. Vadí mu to, že pro něj Topolánek nemá dojednanou podporu. Prezident chce, aby ji dál hledal. Vadí mu i jméno Karla Schwarzenberga na postu ministra zahraničí…

Právo, Novinky.cz

Základní práva a svobody jsou pod ochranou soudní moci.

Ústava ČR, čl. 4

Vážený pane! Váš dědeček a já doufáme, že uvedené ukázky Vás přesvědčily, že už byl nejvyšší čas, aby „Kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru“ vznikla. Práce, která nás čeká, je gigantická, ale my k ní přistupujeme s nadšením. Nic neujde našim bdělým zrakům, a všechny hříchy budou potrestány.

Zdeněk Jirotka, Saturnin