Reklama
 
Blog | Petr Staníček

První a poslední sezona

Náležitě mediálně namasírován a připraven na jedno největších děl české seriálové tvorby jsem usedl před první díl seriálu Poslední sezona. Nebudu to zdržovat, vypnul jsem to asi po dvaceti minutách.

Čím to, že ty "velké české seriály ze současnosti" jsou poslední dobou jako vejce vejci? Koukám na to a přestávám se být jistý, jestli je to Dobrá čtvrť, Místo nahoře, Náměstíčko, Nemocnice, Růženka nebo tahle Nejistá Prima Poslední sezóna – všude titíž herci nudně hrají tytéž neuvěřitelné figury v témže sterilním prostředí… Člověk nepozná jedno od druhého a ještě je to všechno stejná nuda.

Hokejista Krol, skoro tak slavný jako Jágr, se vrací do vlasti, své budoucí bývalé ženě představí jejich nový domeček (jak si čeští tvůrci představují luxus, je někdy k popukání), pak se dlouze ostentativně nudí (teď nám pan Dejdar pěkně zahraje, jak se nudí, á-áno? Výborně, a zítra nám pěkně zahraje hokej, á-áno?). Načež jde hrát hokej, což byla tak neskutečná hlína, že jsme se se ženou řvali smíchy nahlas. Jenže režírujte hokej, že jo (ale aspoň dvakrát rychleji ty inscenované akce mohli pustit, třeba by ty mátožné pohyby vypadaly trošku věrohodněji)… Po zápase se ještě v rychlosti seznámí se svou budoucí milenkou, abychom to měli pěkně rychle za sebou.

Když si hrdina do banky převádí úspory (70 milionů), vítá ho osobně celé vedení banky se šampaňským. Mladá krasobruslařka si šlehá (podle vybavení nejspíš B-komplex) přímo v hledišti nad ledovou plochou a ruce má rozorané jak hipík po 20 letech na tripu. Ve stejné sportovní hale uklízí metař, co mu mají vrátit továrnu(!) – chudák Miroslav Táborský, ten má na ty ztroskotance v naději už nějaký glejt nebo co. Hrdinův tchán má taky továrnu a zrovna teď zjišťuje, že je 10 mega v mínusu. No prostě všechno jako ze života, všichni to známe. Jenom pan továrník se bohužel nejmenuje Mikulka, věčná škoda.

Reklama

Nedalo se na to koukat, vypnuli jsme to, ještě snad ani nebyla půlka. Přesněji řečeno nevypnuli, ale přetočili na Krause, ten obvykle nezklame. Tenhle pořad snad Hynek Bočan nikdy – bůh dá – režírovat nebude.